بین‌المللی

حمله به نورد استریم: غواص اوکراینی در کرواسی بازداشت شد

چهار سال پس از تخریب خط لوله گاز در دریای بالتیک تحقیق درباره حملات نورد استریم ظاهرا پیشرفت کرده است.

با وجود پیشرفت در تحقیقات، یکی از مهم‌ترین پرسش‌ها همچنان بی‌پاسخ مانده است: چه کسی دستور انفجار خطوط لوله را صادر کرد؟

در ارتباط با خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم، یک مظنون دیگر بازداشت شده‌است. این بازداشت در شهر پولا در کرواسی و بر اساس یک حکم جلب اروپایی انجام شد. به گفته دادستانی فدرال آلمان، این فرد شهروند اوکراینی به نام ولودیمیر یا ولادیمیر Z. است. گفته می‌شود او غواص آموزش‌دیده‌ای است و به گروهی تعلق داشته که ظاهرا انفجار خطوط لوله را برنامه‌ریزی و اجرا کرده‌است.

نخستین مظنون پیشتر در سال ۲۰۲۵ در لهستان بازداشت شده بود

بازداشت در کرواسی نخستین تلاش مقام‌های آلمان برای دستگیری Z. نیست. این شهروند اوکراینی پیشتر در سال ۲۰۲۵ در لهستان بازداشت شده بود.

با این حال آن زمان او به آلمان تحویل داده نشد. دستگاه قضایی لهستان با درخواست استرداد آلمان مخالفت کرد و در نتیجه این مرد آزاد شد. اکنون او بار دیگر بازداشت شده‌است. قرار است پس از انتقالش به آلمان در برابر قاضی تحقیق دیوان عالی فدرال آلمان حاضر شود.

دادستانی فدرال آلمان او را از جمله به مشارکت در انفجار مواد منفجره، خرابکاری علیه قانون اساسی و تخریب تاسیسات متهم می‌کند.

در سال ۲۰۲۲ در دریای بالتیک دقیقا چه گذشت؟

در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ چندین ماده منفجره در خطوط لوله نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ در دریای بالتیک منفجر شد. این انفجارها آسیب‌های شدیدی به این خطوط وارد کرد. حجم زیادی گاز از لوله‌ها نشت کرد و بر سطح دریای بالتیک قابل مشاهده بود.

این خطوط لوله برای انتقال گاز طبیعی روسیه به آلمان ساخته شده بود. با این حال در زمان انفجارها، نورد استریم ۱ دیگر به طور عادی فعال نبود و نورد استریم ۲ اصلا به بهره‌برداری نرسیده بود.

این انفجارها به تحقیقات گسترده بین‌المللی منجر شد. آلمان، سوئد و دانمارک این حادثه را بررسی کردند. سوئد و دانمارک بعدا تحقیقات خود را متوقف کردند اما مقام‌های آلمانی بررسی‌ها را ادامه دادند.

سرنخ‌ها به گروهی از غواصان اوکراینی می‌رسد

بر پایه تحقیقات تاکنونی مقام‌های آلمانی، گروهی از افراد در تدارک این حملات دست داشته‌اند که اعضای آن توانایی غواصی در اعماق زیاد را داشته‌اند.

بازرسان بر این باورند که مواد منفجره روی خطوط لوله در دریای بالتیک نصب شده‌است. در سال‌های گذشته یک قایق تفریحی بادبانی به عنوان نقطه احتمالی آغاز عملیات مورد بررسی قرار گرفته‌است.

در جریان این روند تمرکز تحقیقات آلمان هرچه بیشتر بر شهروندان اوکراینی قرار گرفت.

با بازداشت اخیر در کرواسی، فرد مظنون دیگری نیز در اختیار دستگاه قضایی آلمان قرار گرفته‌است. پیش از این، شهروند اوکراینی دیگری به نام سرهی K. بازداشت و به آلمان تحویل داده شده بود. دادستانی فدرال آلمان در ژوئن ۲۰۲۶ علیه او کیفرخواست صادر کرد.

او از جمله به مشارکت در حمله به تاسیسات غیرنظامی به عنوان جنایت جنگی، ایجاد انفجار با مواد منفجره، تخریب تاسیسات و اخلال در خدمات عمومی متهم شده‌است.

این که چه کسی پشت این خرابکاری بوده، همچنان پرسش اصلی است

با وجود پیشرفت در تحقیقات، یکی از مهم‌ترین پرسش‌ها همچنان بی‌پاسخ مانده است: چه کسی دستور انفجار خطوط لوله را صادر کرد؟

بازداشت‌ها و تحقیقات دادستانی فدرال آلمان سرنخ‌هایی درباره عاملان احتمالی و نقش‌های منتسب به آنها به دست می‌دهد، اما هنوز به طور نهایی به پرسش درباره آمران پشت‌پرده و احتمالا سفارش‌دهندگان این عملیات پاسخ نمی‌دهد.

مسئولیت سیاسی این حمله نیز همچنان روشن نشده است.

این خطوط لوله یکی از نمادهای اصلی روابط انرژی آلمان و روسیه بود. تخریب آنها نه فقط از نظر اقتصادی، بلکه از نظر جغرافیایی-سیاسی نیز پیامدهای مهمی داشت.

تحقیقات ادامه دارد

با بازداشت در کرواسی بعید است این پرونده برای دستگاه قضایی آلمان به این زودی‌ها بسته شود. این که چه مدارکی علیه متهم وجود دارد و او خود چه اظهاراتی خواهد کرد، برای روند پرونده تعیین‌کننده خواهد بود.

این متن با کمک هوش مصنوعی تهیه شده؛ ترجمه شده از زبان: آلمانی./یورونیوز

 

به کانال صدای مردم در تلگرام بپیوندید
@sedayemardomdotnet

 

دکمه بازگشت به بالا